Sjabloon maken

Sjablonen zijn ideaal te maken met lasersnijden. Laserbeest maakt vaak sjablonen en kan adviseren welk materiaal geschikt is voor uw situatie. Gebruik het offerteaanvraagformulier voor sjablonen op deze pagina om snel een prijs te ontvangen voor uw sjabloon.

Sjabloon laten maken
klein sjabloon logo jaartal
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest lasersnijden sjabloon
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest stencil
Laserbeest sjablonen

stencil

klein sjabloon logo jaartal

sjabloon laten maken

stencil lasersnijden

sjabloon laten maken

stencil laten maken

sjabloon lasersnijden

lasersnijden stencil

stencil


Het bestellen van een sjabloon bij Laserbeest

Om een sjabloon te bestellen vult u onderstaand offerteaanvraag formulier in.

 • Laserbeest zal in de offerte een voorstel doen voor de tijd die nodig is om uw aangeleverde tekst, bestand, logo, embleem of tekening om te zetten naar een tekening die gesneden kan worden als sjabloon. Soms zijn we in 5 minuten klaar, soms een kwartiertje en bij complexe projecten of complexe tekeningen kan het zijn dat we nog wat meer tijd nodig hebben.
 • U ontvangt een offerte. Na goedkeuring op de offerte gaan we aan de slag met het tekenwerk.
 • We sturen u digitaal het tekenwerk ter controle toe (als screenshot in een e-mail). Na akkoord gaan we het sjabloon maken!
 • Lees hieronder meer over de verschillende materialen die wij adviseren voor verschillende soorten sjablonen.

Offerte aanvragen voor het maken van een sjabloon

Sjabloon bestellen? Klik hier om snel een offerte aan te vragen.

Welke materialen adviseert Laserbeest voor sjablonen?

Afhankelijk van het gebruik adviseren wij verschillende materialen:

 • Polypropyleen 0.8mm – Laserbeest gebruikt standaard polypropyleen voor het maken van spuitverfsjablonen. Dit materiaal sterk en flexibel en zal niet breken. Ook is het afwasbaar. De randen kunnen echter niet heel fijn worden gesneden en daarom is dit materiaal minder geschikt voor hele fijne sjablonen.
 • Mdf 2mm / 3mm – Voor eenmalige en grote sjablonen. Een goedkoop materiaal dat gebruikt kan worden voor grote en eenmalige projecten. MDF is niet afwasbaar, maar kan ik veel gevallen wel prima meerdere keren gebruikt worden.
 • Multiplex 3mm – Voor stijve en sterke sjablonen. Multiplex is een sterk materiaal, maar ook wat duurder dan mdf. In sommige gevallen kan multiplex een prima keuze zijn.
 • Karton grijs 1mm – Weggooisjablonen kunnen prima van 1mm karton worden gemaakt. Dit materiaal ook erg licht en kan daarom makkelijk aan een muur worden opgehangen.
 • Acrylaat 1mm – Voor kleine / fijne sjablonen geschikt, bijvoorbeeld voor tekensjablonen. Let op dit materiaal is breekbaar is daarom niet geschikt voor situaties waarin het sjablonen ook gebogen moet worden.
 • Acrylaat 2mm / 3mm – Voor afwasbare spuitverfsjablonen. Acrylaat is breekbaar en stijf, en in sommige gevallen is dit een goed alternatief voor polypropyleen.
 • Acrylaat 5mm / 8mm – Voor reverse graffiti met een hogedrukspuit is acrylaat in 5mm of 8mm een goede keuze.

Lettertypes voor sjablonen

Laserbeest heeft een handig overzichtje gemaakt van lettertypes die geschikt zijn voor sjablonen. Deze lettertypes zijn vrij beschikbaar via de website www.dafont.com en kunt u hier downloaden.

Bij Laserbeest hebben we 30 tekstsjablonen laten maken. In overleg is het ontwerp tot stand gekomen. We hebben de sjablonen helemaal goed ontvangen en bij deze wil ik laten weten dat we er ontzettend blij mee zijn!!

Julia – De Familie Film&TV

Waarom moet (meestal) een tekening worden aangepast zodat deze geschikt is om als sjabloon te gebruiken?

Een sjabloon mag niet uit losse onderdelen bestaan, deze zal dan uit elkaar vallen. Laserbeest zal de aangeleverde tekening beoordelen en aanpassen waar nodig. In de praktijk worden er ‘bruggetjes’ getekend om de onderdelen bij elkaar te houden of wordt de tekening versimpeld. In sommige gevallen adviseren wij u om een andere oplossing te kiezen omdat het te ingewikkeld is om de tekening aan te passen.

Wilt een sjabloon laten maken met alleen tekst?

Dat is mogelijk, u hoeft dan geen afbeelding aan te leveren. Een sjabloon met alleen tekst kan door Laserbeest worden gemaakt met een special ‘stencil’ lettertype. Geef in het offerteaanvraagformulier aan dat u een sjabloon wilt met alleen tekst, en Laserbeest zal voor u een geschikt lettertype kiezen, of kies een van de stencil-lettertypes die Laserbeest heeft geselecteerd.

Tip: gebruik chalkspray voor reverse graffiti

Chalk spray of kalkspuitverf is de perfecte manier om een tijdelijke graffiti te maken op een straat of een muur. Chalk spray is in diverse kleuren te verkrijgen (zoek via Google op ‘Chalk Spray’).

Levertijd & kosten

Een sjabloon kan als een regulier project worden geproduceerd na akkoord op het tekenwerk, de levertijd is meestal 1 tot 2 werkdagen. Zie de levertijdindicator rechtsboven op de website voor de actuele levertijd! De kosten voor een sjabloon kunnen verschillen, afhankelijk van het gebruikte materiaal, de oplage en het formaat. Laserbeest stuurt altijd een gespecificeerde offerte.

Client case: buizenmeter voor Volta Limburg

Laserbeest heeft voor Volta Limburg een speciaal sjabloon gemaakt: een buizenmeter. De buizenmeter is een handige tool voor monteurs om snel de maat van een buis te kunnen checken. Uit twee varianten is uiteindelijk één variant gekozen die vervolgens 100x is gemaakt uit 3mm doorzichtig acrylaat. Laserbeest heeft in dit proces geadviseerd om scherpe hoek te vermijden. De hoeken zijn allemaal afgerond, zodat de buizenmeters veilig gebruikt kunnen worden.

sjabloon laten maken
sjablonen
sjabloon lasersnijden
lasersnijden stencil
stencil laten maken
stencil maken
lasersnijden stencil
sjablonen
stencil
stencil maken

lasersnijden stencil

sjablonen

sjabloon lasersnijden

lasersnijden stencil

stencil

lasersnijden stencil

sjabloon lasersnijden

sjablonen

lasersnijden stencil

stencil maken

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

TERUG NAAR DIENSTEN