Sjablonen

Sjablonen zijn ideaal te maken met lasersnijden. Laserbeest maakt vaak sjablonen en kan adviseren welk materiaal geschikt is voor uw situatie. Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.

Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen


Waar wilt u het sjabloon voor gebruiken?

Afhankelijk van het gebruik adviseren wij verschillende materialen:

  • meest gekozen optie: spuitverfsjablonen buigbaar – 0.8mm polypropyleen (keuze wit, frost of helder)
  • spuitverfsjablonen stevig – 2mm mdf (goedkoop, maar niet afwasbaar) of 2mm acrylaat (relatief breekbaar, maar wel afwasbaar)
  • weggooisjablonen voor spuitverf – karton grijs 1 mm of indien dunner karton gewenst is, dan is kraftliner 0.4mm of grijs karton 0.5mm een optie
  • tekensjablonen – 3mm multiplex
  • sjablonen om met een hogedrukspuit een reversegraffiti te maken – acrylaat 5mm helder

Ontwerp: zorg voor een stevig geheel

Een sjabloon moet stevig genoeg zijn om enkele keren gebruikt te worden. Daarom adviseren wij om minimaal 3mm dikke verbindingen te maken tussen verschillende delen van het ontwerp bij de dunnere materialen en 5mm tot 8mm bij de dikkere materialen.

Kijk of er losse onderdelen in het ontwerp zitten. Zorg er dan voor dat je alle onderdelen met elkaar verbindt, zodat het sjabloon uit één geheel bestaat.

Gebruik je tekst in een ontwerp? Dan zullen de binnenvormen van letters zoals een ‘o’ of ‘a’ wegvallen. Om dit op te lossen kun je een ‘stencil’ font gebruiken. Zie bijvoorbeeld www.DaFont.com voor diverse gratis te downloaden stencilfonts.

Gebruik de template van onze instructiepagina voor het aanleveren van uw ontwerptekeningen. Uiteraard kunnen wij meehelpen met het afmaken van het ontwerp.

Tip: gebruik chalkspray voor reverse graffiti

Chalk spray of kalkspuitverf is de perfecte manier om een tijdelijke graffiti te maken op een straat of een muur. Chalk spray is in diverse kleuren te verkrijgen (zoek via Google op ‘Chalk Spray’).

Levertijd & kosten

Een sjabloon kan als een regulier project worden geproduceerd, de levertijd is meestal 1 tot 2 werkdagen. Zie de levertijdindicator rechtsboven op de website voor de actuele levertijd! De kosten voor een sjabloon kunnen verschillen, afhankelijk van het gebruikte materiaal, de oplage en het formaat. Laserbeest stuurt altijd een gespecificeerde offerte.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

TERUG NAAR DIENSTEN