Sjablonen

Sjablonen zijn ideaal te maken met lasersnijden. Laserbeest maakt vaak sjablonen en kan adviseren welk materiaal geschikt is voor uw situatie. Gebruik het offerteaanvraagformulier voor sjablonen op deze pagina om snel een prijs te ontvangen voor uw sjabloon.

Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen
Laserbeest sjablonen


Het bestellen van een sjabloon bij Laserbeest

Om een sjabloon te bestellen vult u onderstaand offerteaanvraag formulier in.

 • Laserbeest zal in de offerte een voorstel doen voor de tijd die nodig is om uw aangeleverde bestand om te zetten naar een tekening die gesneden kan worden als sjabloon. Soms zijn we in 5 minuten klaar, in de regel zijn we een kwartiertje bezig, bij complexe projecten of complexe tekeningen zijn we langer bezig.
 • U ontvangt een offerte. Na goedkeuring op de offerte gaan we aan de slag met het tekenwerk.
 • We sturen u digitaal het tekenwerk ter controle toe. Na akkoord gaan we het sjabloon maken!
 • Lees hieronder meer over de verschillende materialen die wij adviseren voor verschillende soorten sjablonen.

Offerte aanvragen voor het maken van een sjabloon

Sjabloon bestellen? Klik hier om snel een offerte aan te vragen.

Welke materialen adviseert Laserbeest voor sjablonen?

Afhankelijk van het gebruik adviseren wij verschillende materialen:

 • Polypropyleen 0.8mm – Laserbeest gebruikt standaard polypropyleen voor het maken van spuitverfsjablonen. Dit materiaal sterk en flexibel en zal niet breken. Ook is het afwasbaar. De randen kunnen echter niet heel fijn worden gesneden en daarom is dit materiaal minder geschikt voor hele fijne sjablonen.
 • Mdf 2mm / 3mm – Voor eenmalige en grote sjablonen. Een goedkoop materiaal dat gebruikt kan worden voor grote en eenmalige projecten. MDF is niet afwasbaar, maar kan ik veel gevallen wel prima meerdere keren gebruikt worden.
 • Multiplex 3mm – Voor stijve en sterke sjablonen. Multiplex is een sterk materiaal, maar ook wat duurder dan mdf. In sommige gevallen kan multiplex een prima keuze zijn.
 • Karton grijs 1mm – Weggooisjablonen kunnen prima van 1mm karton worden gemaakt. Dit materiaal ook erg licht en kan daarom makkelijk aan een muur worden opgehangen.
 • Acrylaat 1mm – Voor kleine / fijne sjablonen geschikt, bijvoorbeeld voor tekensjablonen. Let op dit materiaal is breekbaar is daarom niet geschikt voor situaties waarin het sjablonen ook gebogen moet worden.
 • Acrylaat 2mm / 3mm – Voor afwasbare spuitverfsjablonen. Acrylaat is breekbaar en stijf, en in sommige gevallen is dit een goed alternatief voor polypropyleen.
 • Acrylaat 5mm / 8mm – Voor reverse graffiti met een hogedrukspuit is acrylaat in 5mm of 8mm een goede keuze.

Waarom moet (meestal) een tekening worden aangepast zodat deze geschikt is om als sjabloon te gebruiken?

Een sjabloon mag niet uit losse onderdelen bestaan, het sjabloon zal dan uit elkaar vallen. Laserbeest zal de aangeleverde tekening beoordelen en aanpassen waar nodig. In de praktijk worden er ‘bruggetjes’ getekend om de onderdelen bij elkaar te houden of wordt de tekening versimpeld. In sommige gevallen adviseren wij u om een andere oplossing te kiezen omdat het te ingewikkeld is om de tekening aan te passen.

Wilt een sjabloon laten maken met alleen tekst?

Dat is mogelijk, u hoeft dan geen afbeelding aan te leveren. Een sjabloon met alleen tekst kan door Laserbeest worden gemaakt met een special ‘stencil’ lettertype. Geef in het offerteaanvraagformulier aan dat u een sjabloon wilt met alleen tekst, en Laserbeest zal voor u een geschikt lettertype kiezen.

Tip: gebruik chalkspray voor reverse graffiti

Chalk spray of kalkspuitverf is de perfecte manier om een tijdelijke graffiti te maken op een straat of een muur. Chalk spray is in diverse kleuren te verkrijgen (zoek via Google op ‘Chalk Spray’).

Levertijd & kosten

Een sjabloon kan als een regulier project worden geproduceerd na akkoord op het tekenwerk, de levertijd is meestal 1 tot 2 werkdagen. Zie de levertijdindicator rechtsboven op de website voor de actuele levertijd! De kosten voor een sjabloon kunnen verschillen, afhankelijk van het gebruikte materiaal, de oplage en het formaat. Laserbeest stuurt altijd een gespecificeerde offerte.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

TERUG NAAR DIENSTEN