Logo lasersnijden

Laserbeest levert op maat gemaakte logo’s in bijvoorbeeld mdf, multiplex of acrylaat. Wilt u een logo lasersnijden? Neem contact met ons op.

Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest
Logo Laserbeest


Wat hebben we van u nodig om een offerte te maken?

In uw aanvraag geeft u de volgende informatie aan ons door:

 • een digitaal bestand van uw logo (vector-bestand)
 • de gewenste breedte van uw logo
 • het materiaal (type, kleur en dikte)
 • het gewenste ophangsysteem (afstandshouders of dubbelzijdige tape)

Op basis van deze informatie kunnen wij voor u een offerte opstellen, gebruik voor uw aanvraag onderstaand offerteaanvraagformulier voor logo’s. Na goedkeuring van de offerte kunnen wij uw logo vaak in één werkdag produceren. Heeft u een bijzondere uitvoering in gedachten? Dan zal de levertijd iets langer zijn, neem contact met ons op om te mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen

Logo bestellen? Klik hier om snel een offerte aan te vragen. Na akkoord op de offerte start de productie.

– Een digitaal bestand van uw logo

De basis voor het lasersnijden van een logo is een goed digitaal bestand. Bestandsformaten die meestal geschikt zijn: PDF, EPS, AI, PSD, DXF of DWG. In enkele gevallen kan Laserbeest ook een logo snijden op basis van een afbeelding, aangeleverd als een JPG of PNG.

– De breedte van uw logo

Graag vernemen we van u de gewenste breedte waarin u het logo wilt laten lasersnijden. De hoogte van het logo zal volgen uit de breedte, omdat we het logo in verhouding schalen.

– Het materiaal

In de praktijk zijn de drie meest gebruikte materialen voor het lasersnijden van een logo:

 • Multiplex. Multiplex (berken) is een sterk materiaal en verkrijgbaar in 3mm, 4mm en 6mm. Multiplex kan goed gebeitst worden, waarbij de nerf van het hout zichtbaar zal blijven.
 • MDF (blank, gecoat en gefineerd). MDF blank kan zelf geverfd of gespoten worden. MDF gefineerd is makkelijk te snijden en komt bij Laserbeest in een vier houtsoorten (eiken, noten, beuken, kersen). MDF gecoat komt in zwart en wit en geeft meteen een mooi resultaat.
 • Acrylaat (perspex). Acrylaat wordt vaak gekozen vanwege de luxe uitstraling die dit materiaal heeft. Wanneer acrylaat in een bepaalde kleur gewenst is, dan is de dikte altijd 3mm en zijn er een beperkt aantal kleuren leverbaar (enkele kleuren zijn ook in 8mm dikte verkrijgbaar). Wit en zwart acrylaat zijn ook in andere diktes leverbaar (maximaal 8mm).
– Ophangsysteem

Logo’s met kleinere onderdelen en dun materiaal worden standaard geleverd met plaktape. Om het logo op te kunnen hangen is een vlakke muur nodig. Ophangen met dubbelzijdige tape is relatief eenvoudig en ten opzichte van afstandhouders meestal goedkoper. Laserbeest kan tape leveren in verschillende sterktes. Standaard kiezen we voor binnentoepassingen sterke 3M tape (type: 3M 468MP, 200MP Adhesive) en voor buitentoepassingen speciale foam-tape.
Meer informatie over dubbelzijdig tape.

Logo’s met grotere onderdelen en dikker materiaal kunnen worden geleverd met afstandhouders. Ophangen met afstandhouders ziet er chique uit omdat het logo iets van de muur komt. De schaduwwerking geeft een mooi effect. Vooral in buitensituaties worden afstandhouders vaak toegepast. Laserbeest levert en monteert witte blinde afstandhouders in vier maten (de maat is de afstand tot de muur): 7mm (mini), 14mm (klein), 20mm (middel) en 24mm (groot). Afstandhouders moeten met een schroef aan de muur worden bevestigd.
Meer informatie over afstandhouders.

Het ophangen van het logo

Laserbeest levert bij elk logo kartonnen mallen mee zodat het logo op de juiste plek kan worden gemonteerd. In sommige gevallen kan het restmateriaal van de plaat waarin de onderdelen worden geleverd meteen fungeren als mal voor het ophangen, in dat geval ontvangt u geen aparte kartonnen mal voor het ophangen.

Bijzondere uitvoeringen

Naast de standaardmogelijkheden om een logo te laten maken bij Laserbeest, kunt u ook bij Laserbeest bijzondere uitvoeringen van logo’s laten maken. Dit is altijd maatwerk en in overleg bespreken we de mogelijkheden. Denk aan:

 • extreem grote logo’s voor evenementen
 • logo’s van mdf die in een huisstijlkleur worden gespoten
 • het in verschillende lagen opbouwen van een logo
 • het graveren van logo’s

Benieuwd naar meer voorbeelden van logo’s die zijn gemaakt met behulp van lasersnijden? In deze blog hebben we een aantal leuke logo’s op een rijtje gezet die Laserbeest heeft gemaakt.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

TERUG NAAR DIENSTEN