Laserbeest

Laserbeest is een creatieve fabriek en ontwerpstudio voor lasersnijden en graveren. Dagelijks maken we verschillende soorten projecten met behulp van onze laserbeesten. Met een gedreven en professioneel team van rond de 15 mensen vormt Laserbeest een betrouwbare en inspirerende partner in creatieve producties. Kenmerkend voor Laserbeest: persoonlijk, op maat gemaakt en creatief. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de zaken efficiënt en slim geregeld zijn.

Laserbeest Delft

Missie

Het is de missie van Laserbeest om creatief lasersnijden toegankelijk te maken voor iedereen. Laserbeest wil de huidige en de nieuwe generatie inspireren met de mogelijkheden van lasersnijden en graveren. Wij willen met creativiteit elk project dat we onderhanden krijgen beter maken en klanten versteld laten staan van wat er mogelijk is met lasersnijden en graveren. In de afgelopen tien jaar zijn er zó ontzettend veel soorten projecten langsgekomen. Wij hebben geleerd dat elk project individuele aandacht nodig heeft. Daarom werken wij bij Laserbeest niet met strakke stramienen en knellende procedures, maar bekijken we per project welke toegevoegde waarde we kunnen bieden.

Ons verhaal

Laserbeest is gestart door drie ontwerpers: Jonathan Cramers, Pieter Raat en Bram Zondag. Zij zagen de potentie van digital fabrication. Het idee om met lasersnijders een creatieve fabriek te starten werd uitgewerkt en in 2012 is Laserbeest geboren!

Team

Het maken van creatieve producties rondom lasersnijden en graveren is waar het bij Laserbeest om draait. Dat gebeurt in teamverband. Alle mensen die bij Laserbeest werken zijn als ‘creative’ opgeleid. De één heeft een grafische achtergrond, de ander is als goudsmid opgeleid. We hebben architecten rondlopen en ook industrieel ontwerpers. De kruisbestuiving van deze verschillende kwaliteiten biedt een prima basis voor de creatieve projecten die wij voor u kunnen uitvoeren. Bekijk hier de teampagina van Laserbeest.

Locatie

De werkplaats en het kantoor van Laserbeest is een plek waar we graag aan de slag zijn. In 2021 hebben wij deze ruimte volledig zelf verbouwd en ingericht met natuurlijke materialen. In het interieur laten we zien wat kunnen en op diverse plekken kun je worden geïnspireerd door de mogelijkheden van lasersnijden en graveren. Van harte welkom in Delft.

Lokaal netwerk

Laserbeest werkt samen met tientallen lokale leveranciers en bedrijven in de maakindustrie. Liefst met bedrijven waar passie voor het vak en de hoogste kwaliteit centraal staat. Wij zijn dan ook trots op de vele samenwerkingen in de loop van de tijd.

Hergebruik van materialen

Het werken aan een duurzamere samenleving is een fundamenteel thema bij Laserbeest. Een duurzamere bedrijfsvoering vertalen wij bij Laserbeest vooral als: méér hergebruik van materialen, mínder weggooien van materialen. Uit deze kernachtige benadering is de oogstkamer ontstaan. Als eerste hebben wij centraal in ons pand een zogenaamde ‘oogstkamer’ gerealiseerd. In de kamer bewaren en organiseren wij bruikbaar materiaal dat bij de productie van projecten van klanten niet courant is. Dit materiaal is beschikbaar voor nieuwe projecten. Kinderdagverblijven en scholen maken ook dankbaar gebruik van deze materiaalstromen, omdat er vaak de leukste vormen overblijven.

Creatieve en innovatieve projecten

Recent hebben we een installatie geplaatst tijdens het Agatha Festival in Delft waarbij we de vraag hebben gesteld hoeveel er mogelijk is met afval als je creativiteit gebruikt. Bezoekers bouwden mee aan het Melkmeisje van Vermeer, compleet gemaakt van afvalhout. Het resultaat is te bewonderen op onze locatie! Bekijk het filmpje hieronder hoe dat proces is gegaan.

Onderwijs

Lasersnijden is een techniek die tot de verbeelding spreekt. In de loop van de tijd hebben we in diverse samenwerkingen met scholen en universiteiten leerlingen en studenten mogen inspireren. We hebben meegedaan met de Dag van de Techniek, rondleidingen gegeven, workshops verzorgd voor klassen en recent in samenwerking met de TU Delft en Maastricht University input geleverd voor verschillende vakken voor studenten. Daarnaast is bij Laserbeest regelmatig een stagiair te vinden. Laserbeest is een erkend leerbedrijf vanuit de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voor stages en leerbanen in het middelbaar beroepsonderwijs. Bekijk op deze pagina het aanbod van workshops.

Laserbeest workshop onderwijs
Laserbeest workshop onderwijs
Laserbeest workshop onderwijs
Laserbeest workshop onderwijs
Laserbeest workshop onderwijs
Laserbeest workshop onderwijs

Laserbeest workshop onderwijs

Laserbeest workshop onderwijs

Laserbeest workshop onderwijs

Laserbeest workshop onderwijs

Laserbeest workshop onderwijs

Laserbeest workshop onderwijs

Laserbeest in beeld

Hieronder enkele artikelen in de media over Laserbeest. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen!

In juli 2020 stond in het tijdschrift SignPro een artikel over Laserbeest.
SignPro Laserbeest

Artikel “Van studenten aan de TU naar ondernemers in de creatieve maakindustrie”

Van studenten aan de TU naar ondernemers in de creatieve maakindustrie

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.