Citymaps lasersnijden

Citymaps zijn blikvangers in het interieur. Met lasersnijden is het mogelijk om stadsplattegronden heel precies te maken uit hout. Voor Calcasa mocht Laserbeest een serie citymaps lasersnijden. Deze citymaps zijn een variant van de stadskaarten die we maken via www.woodmaps.nl (WoodMaps is een dochteronderneming van Laserbeest). Door het uitsnijden van het stratenpatroon ontstaat een verfijnd 3d effect. Ben je benieuwd hoe we deze kaarten maken? In deze blog laten we een stukje van het productieproces zien.

De houten kaarten bestaan uit twee lagen. De achterlaag heeft de kleur van de huisstijl van de opdrachtgever, donkerblauw. Met een kleurcode kunnen we de exacte kleur lak bestellen. De bovenste laag bevat telkens weer verschillende stadskaarten. Van Ede tot ’s-Hertogenbosch, van Nijmegen tot Akersloot. Onderaan de kaart graveren we de naam van de stad en het logo van de klant.

citstadskaart map lasersnijden

De stadsplattegronden komen uit een open source GIS / CAD programma. Via een op maat gemaakt script maken we grafische ontwerpbestanden van de kaarten. Hiervoor gebruiken we Adobe Illustrator. Na het inladen van het ontwerpbestand worden de straten omgezet naar de juiste dikte.

stadskaart maken

In de lasermachine snijden we vervolgens de kaarten. Na het lasersnijden controleren we elke kaart handmatig. De twee lagen verlijmen we met elkaar. Losse straatjes en eilandjes worden aan de hand van het digitale ontwerp op de juiste plaats vastgelijmd. De gravure wordt licht opgeschuurd om de waas van het graveren weg te halen. Na een laatste kwaliteitscheck is de kaart klaar en gaan we door met de volgende kaart!

citymap lasersnijden

stadskaart lasersnijden

citymap laser cut

stadskaart lasersnijden

citymap maken

Het materiaal dat we gebruiken voor de citymaps is populieren met een dikte van 4mm. Dit materiaal is licht van gewicht en geschikt voor een zeer fijne bewerking.

citymap lasersnijden

stadskaart lasersnijden

Bekijk onderstaand filmpje hoe lasersnijden van een plattegrond eruit ziet.

Wil jij ook citymaps lasersnijden? Neem contact op via onderstaand formulier om te mogelijkheden voor jouw project te bespreken.

Neem contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, ai, dwg, dxf, svg, doc, docx, eps, psd, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  Je kunt hier een of meerdere bestand bijvoegen om jouw vraag te illustreren. Heb je al een uitgewerkte tekening? Gebruik dan het offerteaanvraagformulier om een offerte aan te vragen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Contact

  Laserbeest
  Haagweg 125a
  2612 CR Delft

  0152225000

  info@laserbeest.nl
  www.laserbeest.nl
  KVK 56871732
  BTW NL852340904B01

  ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
  vr 09.30 – 17.00 uur

  Facebooklinkedinyoutubeinstagram