Stempelsets Montessorischool

Er komen heel wat technieken aan bod bij het maken van ruim 750 op maat gemaakte stempels. Laserbeest mocht 18 stempelsets maken voor de Rotterdamse Montessorischool, die stempels gebruikt om kinderen te leren lezen en schrijven. Lees in deze blog meer over het maakproces.

Via onderstaand formulier kun je een bestelling doorgeven.

 • Prijs: € 160,00
 • Prijs: € 230,00

Stempels Montessorischool

De Rotterdamse basisschool ging op zoek naar mooie houten stempels van het Nederlandse alfabet met speciale dubbele lettercombinaties. Dit soort stempelsets worden in het Amerikaanse onderwijs gebruikt, maar bleken in de Nederlandse taal niet op de markt. De school liet de stempels daarom op maat maken bij Laserbeest. Laserbeest verzorgde de gehele productie in eigen huis, met behulp van houtbewerkingsmachines en lasersnijders.

Het project begon bij ruwe beukenhout planken die gezaagd, geschaafd en gefreesd moesten worden. In de houtwerkplaats van Laserbeest werden van de planken eerst perfect rechte latten op maat gemaakt. Hier werd aan beide zijden een profiel aan gefreesd, zodat de stempels fijn vast te houden zijn en er mooi uitzien. De geprofileerde latten werden vervolgens in stukjes gezaagd tot kleine, fijn afgewerkte stempelhandvaten.

Stempels Montessorischool

Frezen van de profilering

Stempels Montessorischool

750 stempeltjes afgekort in 6 maten

Daarna werd gebruik gemaakt van lasersnijden om het stempelrubber te graveren en in contour van de letters uit te snijden. Op deze manier krijg je een betere stempelafdruk dan wanneer er meer rubber om de letters heen zit (dan is er kans op ongewenste afdruk van de hoekjes van de stempel). Er werden mallen gemaakt voor het op de juiste plaats plakken van het rubber en ook voor het graveren van de houten bovenzijde.

Stempels Montessorischool

Lasersnijden van de stempels

Stempels Montessorischool

Verlijmen van het rubber

De Rotterdamse Montessorischool gebruikt kleine en grote stempelsets in hun lesprogramma. Laserbeest verzorgde mooie berken houten koffertjes in twee maten, met daarin een inlay van lasergesneden foam en berken multiplex. Het foam klemt de stempels op hun plek zodat ze op school netjes kunnen worden opgeruimd en niet gemakkelijk uit de kistjes vallen.

Stempels Montessorischool

Stempelsets in wording

Stempels Montessorischool

Sorteren in maatwerk opbergkistjes


Stempels Montessorischool

Wil je ook één of meer stempels door ons laten maken? Laserbeest produceert deze stempelsets uniek voor de Nederlandse markt. Neem contact op als je vragen hebt via onderstaand contactformulier.

Neem contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, ai, dwg, dxf, svg, doc, docx, eps, psd, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  Je kunt hier een of meerdere bestand bijvoegen om jouw vraag te illustreren. Heb je al een uitgewerkte tekening? Gebruik dan het offerteaanvraagformulier om een offerte aan te vragen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Instagram Laserbeest  Contact

  Laserbeest
  Haagweg 125a
  2612 CR Delft

  0152225000

  info@laserbeest.nl
  www.laserbeest.nl
  KVK 56871732
  BTW NL852340904B01

  ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
  vr 09.30 – 17.00 uur

  Facebooklinkedinyoutubeinstagram