Zes vector generators die handig zijn voor lasersnijden

Soms heb je voor lasersnijden tekeningen nodig die gewoon erg tijdrovend zijn om zelf te tekenen. Denk aan een box met getande verbindingen die je wilt lasersnijden of een puzzel met unieke stukjes in een specifiek formaat. Gelukkig zijn er anderen die hier handige scriptjes voor hebben geschreven en dit delen op internet. In deze blog zes leuke voorbeelden van vector generators voor lasersnijden en graveren. En ook al heb je ze niet direct nodig, altijd leuk om eens te proberen!

1. Jigsaw (puzzel) generator

Deze puzzel generator kan allemaal unieke puzzelstukjes genereren in elk gewenst formaat. Niet alleen vierkante stukjes, maar ook hexagonale stukjes zijn mogelijk. Leuk voor bijvoorbeeld een uniek gastenboek op jouw bruiloft of als tool voor een workshop.
https://draradech.github.io/jigsaw/index.html

Vector generators die handig zijn voor lasersnijden

Jigsaw Puzzle generator

2. Box (doos) generator

In de praktijk komen we deze veel tegen bij Laserbeest: het maken van een box met onderdelen uit de lasersnijder. Er zijn op internet dan ook talloze websites te vinden waar je een tekening voor een box kunt genereren. Bijvoorbeeld: MAKERCASE. Deze generator kan tekeningen voor vier soorten boxen genereren.
https://www.makercase.com
Een andere leuke website is: https://www.festi.info/boxes.py/

Vector generators die handig zijn voor lasersnijden

Maker Case Box generator

3. Key chain (sleutelhanger) generator

Cuttle.xyz is een website / platform waar je diverse ontwerpen kunt genereren voor lasersnijden. Voor persoonlijk gebruik kun je sommige features van de website gratis gebruiken, zoals deze key chain generator, voor zakelijk gebruik is er de betaalde versie Cuttle Pro.
https://cuttle.xyz/@cuttle/Keychain-Generator-j0lMJaBnDHn0

Vector generators die handig zijn voor lasersnijden

Keychain generator (Cuttle)

4. Maze (doolhof) generator

Oké, een doolhooftekening heb je misschien niet heel vaak nodig voor lasersnijden, maar hij is wel geniaal. Je kunt doolhoven van klein tot groot genereren.
https://www.mazegenerator.net/

Vector generators die handig zijn voor lasersnijden

Maze generator

5. Gear (tandwiel) generator

Met tandwielen kun je te gekke dingen maken, denk aan een zelf ontworpen klok, uniek kinderspeelgoed of misschien wel als onderdeel voor in een technische opstelling of een prototype. Met deze gear generator kun je tandwielen als setje maken precies zoals jij ze wilt hebben. Je kunt gratis de online versie proberen en het programma (waarmee je vectortekeningen kunt genereren) kun je voor een klein bedrag kopen.
https://woodgears.ca/gear_cutting/template.html

Vector generators die handig zijn voor lasersnijden

Gear generator

6. Vouwplannen voor papier en karton

Ook leuk, papier en karton vouwen tot nuttige voorwerpen. Neem eens een kijkje op Templatemaker.nl of Pepakura en laat je inspireren!
https://www.templatemaker.nl/nl/. Een andere leuke website is https://tamasoft.co.jp/pepakura_designer/

Vector generators die handig zijn voor lasersnijden

Templatemaker

Contact

Laserbeest
Haagweg 125a
2612 CR Delft

0152225000

info@laserbeest.nl
www.laserbeest.nl
KVK 56871732
BTW NL852340904B01

ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
vr 09.30 – 17.00 uur

Facebooklinkedinyoutubeinstagram