Keramiekstempel maken

Een keramiekstempel of kleistempel wordt vaak gemaakt uit messing. Als je op zoek bent naar een wat voordeliger alternatief, kijk dan eens naar de mogelijkheid om met lasersnijden een keramiekstempel te maken van plexiglas.

De techniek die we bij Laserbeest gebruiken om een stempel te maken voor klei is het graveren in 8mm plexiglas. We graveren ca de helft van de dikte weg. Op deze manier kun je elke zwart-wit afbeelding of tekst omzetten naar een stempel.

Tip voor het gebruik van de stempel: gebruik de stempel als de klei leerhard is. Als de klei nog niet leerhard is, blijft de klei aan de stempel plakken. Als de klei te droog is, lukt het niet meer om te stempelen. Als er nog klei blijft plakken aan de stempel, spoel deze dan af met water met een afwasborstel en gebruik daarna de pottenbakkersnaald om kleine stukjes te verwijderen.

Als houder voor de stempel gebruiken we de standaard stempelhouders rond of vierkant. Zie de tabel voor formaten en prijzen op de pagina over inktstempels. Afwijkende stempels zijn tegen meerprijs soms ook mogelijk. Neem contact op om advies te vragen voor jouw stempel.

Dit type stempel is ook toepasbaar als zeepstempel.

Keramiek stempel

Keramiek stempel

Keramiek stempel

Keramiek stempel

Keramiek stempel

Keramiek stempel

Keramiek stempel

Neem contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, ai, dwg, dxf, svg, doc, docx, eps, psd, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  Je kunt hier een of meerdere bestand bijvoegen om jouw vraag te illustreren. Heb je al een uitgewerkte tekening? Gebruik dan het offerteaanvraagformulier om een offerte aan te vragen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Instagram Laserbeest  Contact

  Laserbeest
  Haagweg 125a
  2612 CR Delft

  0152225000

  info@laserbeest.nl
  www.laserbeest.nl
  KVK 56871732
  BTW NL852340904B01

  ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
  vr 09.30 – 17.00 uur

  Facebooklinkedinyoutubeinstagram