Laserbeest in het nieuws

Laserbeest in het nieuws

Leer Laserbeest beter kennen in onderstaand artikel, waarbij één van de oprichters van Laserbeest (Pieter Raat) meer vertelt over de groei van Laserbeest!

Gepubliceerd 29 november 2021 via Delft Stadsbreed

Van studenten aan de TU naar ondernemers in de creatieve maakindustrie

Ondernemers kiezen niet voor de standaard route. Kiezen ook niet voor voorspelbaarheid. Soms kies je er trouwens niet eens voor om ondernemer te worden, maar ben je het eigenlijk al. Die beweringen kunnen voormalig Bouwkunde studenten en zelfstandig architecten Pieter, Bram en Jonathan bevestigen. In 2012 richtten ze het Delftse bedrijf Laserbeest op. Tien jaar later laseren ze (inter)nationale opdrachten vanaf de nieuwe locatie in Vrijenban. Hoe ze na een lange zoektocht aan een nieuwe bedrijfsruimte kwamen? Ook dat laat zich niet zomaar raden, vertelt oprichter Pieter Raat.

“Het was in de tijd van de financiële crisis, voor ons als architecten liepen de opdrachten terug. Maar we hadden gelukkig een goed idee.”

Het goede idee wat aan de basis staat van Laserbeest? Een lasermachine aanschaffen en maquettes laseren. Dat goede idee blijkt al vrij snel ook een lucratief idee te zijn. Want na het uitdelen van gelaserde sleutelhangers stromen de opdrachten van medestudenten rond december 2012 al snel binnen op de zolderkamer aan de Lange Geer. Niet gek dus dat het jonge bedrijf al snel verhuist naar een grote locatie aan het Zuideinde in het gebied Schieoevers. Het maakindustrie gebied past Laserbeest goed en dus groeit de jonge onderneming er snel uit tot volwassen bedrijf.

Van Schie naar Vliet

Alhoewel de gedreven laserbeesten het erg naar hun zin hebben aan de Schieoevers, kiezen ze toch voor een verhuizing. De keuze heeft alles te maken met de plannen om woontorens aan de Schieoevers te gaan bouwen. De ondernemers worden gelukkig vroegtijdig op de hoogte gebracht en zetten de zoektocht in. Die tocht duurt ruim drie jaar, totdat ze met goed geluk het prachtige pand aan de oevers van de Vliet tegenkomen. “De eigenaar vond het heel leuk om het pand nieuw leven in te blazen. We kregen ook echt alle vrijheid om ons uit te leven op het ontwerp voor het bedrijf. Zodoende hebben we onze fantastische ruime werkplek zelf kunnen bouwen en laseren”, vertelt Raat trots.

“We zijn 3 jaar bezig geweest om in Delft een nieuwe bedrijfsruimte te vinden. Uiteindelijk hebben we de eigenaar van het lang leegstaande pand aan de Haagweg op goed geluk aangesproken. Met succes.”

Typisch Delfts

Al werkt Laserbeest intussen ook aan internationale klussen (zoals medewerking aan de vervaardiging van de Earthshot prize awards van Prince William), toch blijft men trouw aan Delft. Het bedrijf werkt zoveel mogelijk samen met andere Delftse bedrijven en vindt in de Delftse studenten ook het perfecte personeel. “Delft is gewoon een creatieve stad, waar we graag in gevestigd willen zijn. We hebben ook nog steeds een nauwe samenwerking met de TU Delft, met alle faculteiten en andere Delftse ondernemers”, legt Pieter uit.

De toekomst van laseren

Laserbeest is een on-demand lasersnijbedrijf. Dat betekent dat opdrachtgevers kant en klare tekeningen uploaden, materialen uitzoeken en daarna de laserbeesten hun werk laten doen. Van displays, signing, relatiegeschenken tot aan decoratie voor festivals. In dat traject kunnen de in-huis-ontwerpers ook creatief meedenken met de opdrachtgevers. Dat maakt Laserbeest een interessante sparringpartner voor ontwerp, productie en eindproduct. Wat Laserbeest nog interessanter maakt? Het Delftse bedrijf onderscheidt zich al jaren door de duurzame visie: “We werken met duurzame materialen, scheiden ons afval, werken alleen met FSC gekeurd en al onze restmaterialen worden gerecycled. Duurzaamheid zit bij ons tot in de kleinste details.” Daarmee zal Laserbeest de komende jaren vast ook weer mee kunnen groeien met de groeiende ‘lasermarkt’. Want dat laseren absoluut geen trend is, daar is Pieter Raat honderd procent zeker van.

“Er zit steeds meer groei in de projecten en de diversiteit van onze klanten. Van studenten, startups tot wereldbedrijven. Deze branche zal niet ophouden en alleen maar groeien in mogelijkheden.”
Instagram LaserbeestContact

Laserbeest
Haagweg 125a
2612 CR Delft

0152225000

info@laserbeest.nl
www.laserbeest.nl
KVK 56871732
BTW NL852340904B01

ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
vr 09.30 – 17.00 uur

Facebooklinkedinyoutubeinstagram