Award op maat: 12 projecten door Laserbeest

Een award op maat laten maken is een proces waarbij vanuit een ontwerpidee naar een gedetailleerd eindproduct toegewerkt wordt. Laserbeest is gespecialiseerd in het combineren van ontwerp en lasertechniek en de awards die wij voor bijvoorbeeld Shell en Van Oord hebben ontwikkeld laten dit ook zien. In de loop van de tijd hebben wij een aantal varianten op awards ontwikkeld, waarbij er mogelijkheden zijn voor verschillende budgetten. In deze blog twaalf voorbeelden van awards die Laserbeest heeft gemaakt, stuk voor stuk in nauw overleg met de opdrachtgever.


Awards voor Shell

Deze futuristische awards zijn ontworpen rondom het thema “Nova”. Verschillende technieken zijn gebruikt om de award te maken: merantihout graveren en oli√ęn, perspex printen en een op maat gemaakte verpakking van karton met een inlay van schuim om het helemaal af te maken.

Laserbeest award ontwerp design tombstone bijzonder

Laserbeest award ontwerp design tombstone bijzonderLaserbeest award ontwerp design tombstone bijzonder


Tombstone voor Van Oord

Voor Van Oord hebben we een compleet windmolenpark gerealiseerd, op schaal. Om een groot project te markeren hebben we in nauwe samenwerking een tombstone bedacht met wieken die echt kunnen bewegen! Meer weten over dit project?

Laserbeest award Van Oord windmolenpark

Laserbeest award Van Oord windmolenparkLaserbeest award Van Oord windmolenpark


Eenvoudige award uit twee delen acrylaat

Met een kleiner budget zijn er ook mogelijkheden. Deze award voor de Master Arbeidsrecht Rotterdam bestaat slechts uit twee delen perspex maar heeft toch een grote zeggingskracht. Lasersnijden geeft de mogelijkheid om die twee vormen precies volgens wens uit te snijden. Oplage 100 stuks.

Laserbeest award ontwerp laten maken acrylaat

Laserbeest ontwerp laten maken acrylaatLaserbeest ontwerp laten maken acrylaat


Award met verschillende technieken: Dr. Benjamin Barber Award

Een chique en krachtige award waarbij de combinatie van het acrylaat en hout zorgvuldig is uitgewerkt. Voor terugkomende klanten bewaren wij het ontwerp. In dit geval hebben wij na deze versie van 2017, jarenlang in een prettige samenwerking de awards geleverd, uiteraard met het actuele jaartal.

Laserbeest award ontwerp laten maken

Laserbeest award ontwerp laten makenLaserbeest award ontwerp laten maken


Filmfestival award: lagen perspex

Een vrij eenvoudig concept met een krachtige uitwerking: een stevige houten achterplaat met gesneden lagen perspex, bij elkaar gehouden met draadeind. De winnaars zijn er in ieder geval blij mee!

Laserbeest award ontwerp laten maken op maat

Laserbeest award ontwerp laten maken op maatLaserbeest award ontwerp laten maken op maat


Awards met lagen lasergesneden multiplex op elkaar gelijmd: Frans Weijers Social Impact Award

Dit idee is favoriet bij ons. Een grafisch sterk beeld krijgt een driedimensionaal effect door verschillende lagen op elkaar te plakken (in dit geval acht lagen van 6mm voor de kleine versie). Daarmee verkrijgt de award meteen ook de stevigheid om neergezet te kunnen worden.

Laserbeest award ontwerp laten maken

Laserbeest award ontwerp laten makenLaserbeest award ontwerp laten maken


Award op maat met eikenhouten voetje: NEC supportersvereniging

Een blokje eikenhout kan op maat gezaagd worden en door een sleuf te maken in het blokje kan een lasergesneden stuk perspex (evt in meerdere lagen) rechtop gezet worden. Deze techniek passen we veel toe. Het aardige is dat het vervolgens mogelijk is om in het houten voetje ook een mooie gravure te zetten. Op die manier krijg je een mooie award met een levendig beeld.

Laserbeest award ontwerp laten maken

Laserbeest award ontwerp laten makenLaserbeest award ontwerp laten maken


Awards voor Change Inc.

Dit kenmerkende ontwerp is geproduceerd voor Change Inc, het platform voor vernieuwing en verandering op het gebied van duurzaamheid. Let op de haarscherpe gravure van de tekst die is geplaatst in het houten voetje.

Laserbeest trofee ontwerp voor Change Inc.

Laserbeest trofee ontwerp voor Change Inc.Laserbeest trofee ontwerp voor Change Inc.


Awards voor de NKBV

Gelaagde awards waardoor een diepte-effect ontstaat. Afhankelijk van de precieze awards die nodig zijn, kan het ontwerp worden aangepast. Zo is er een variant voor de mannelijke en de vrouwelijke wedstrijden. De skyline uit het logo van de NKBV is verwerkt in het ontwerp. Wanneer de award aan de achterkant wordt bekeken, is een schaduwspel te zien doordat er gewerkt is met mat doorschijnend acrylaat.

Laserbeest award voor NKBV

Laserbeest award voor NKBVLaserbeest award voor NKBV


Award op maat gemaakt met een houten voetje: Panda award

Een kubusvoetje en een aantal lagen perspex. Deze awards passen goed bij de huisstijl van de klant en zijn gepersonaliseerd.

Laserbeest trofee bedrijf

Laserbeest award op maatLaserbeest award op maat


Award met een lichtje: SOL Innovation Award

Een award met een klein lichtje om de boodschap van deze innovation award kracht bij te zetten. Extra leuk detail is dat deze award de halve wereld over is gereisd om in Singapore bij de gelukkige winnaar terecht te komen.

Laserbeest award met lichtje

Laserbeest tombstone ontwerp laten makenLaserbeest tombstone ontwerp laten maken tombstone


Award met verschillende technieken voor Logeion: Galjaardprijs

Leuk detail uit deze award is de overhoekse gravure. Door heel precies te werken sluit loopt de gravure mooi het hoekje om.

Laserbeest prijs op maat

Laserbeest prijs op maatLaserbeest prijs op maat

Contact

Laserbeest
Haagweg 125a
2612 CR Delft

0152225000

info@laserbeest.nl
www.laserbeest.nl
KVK 56871732
BTW NL852340904B01

ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
vr 09.30 – 17.00 uur

Facebooklinkedinyoutubeinstagram