G/OUD – een kunstwerk van restafval

Wat kun je doen met restafval?
Ontmoet Laserbeest op het Agathafestival in Delft (Prinsenhof) en bouw mee aan een levensgroot kunstwerk! Zaterdag 25 mei 2019 vanaf 15:30h.


G/OUD

Het is verbazingwekkend wat je met tijd, creativiteit en kunde voor elkaar kunt krijgen als je moet werken met beperkte middelen. Neem de kleuren die je tot je beschikking hebt als schilder in de Gouden Eeuw. Er waren ongeveer achttien pigmenten die je kon gebruiken, bijna onmogelijk om iets mee te doen zou je tegenwoordig denken. Maar toch behoren schilderijen uit de Gouden Eeuw tot de meest gewaardeerde kunstobjecten die we kennen.

Hoe anders is de tijd waarin wij leven. Alles is meteen beschikbaar, bijna zonder restricties. Door de massaproductie zijn de prijzen laag.
We kunnen altijd iets nieuws kopen en het oude weggooien. Het gevolg is een groeiende berg ‘afval’.

Kunnen we dingen slimmer produceren? Wat kunnen we met al dat afval? Door producten te repareren, opnieuw te gebruiken, nieuwe manieren van productie en gebruik te vinden zijn er minder grondstoffen nodig. Laserbeest wil met deze installatie de vraag opwerpen welke plaats tijd, creativiteit en kunde in onze samenleving innemen en of we niet meer met reststromen kunnen doen dan we denken.

In dit project hebben we restmateriaal als uitgangspunt genomen. Materiaal waar we anders niets mee zouden doen. We hebben de tijd genomen om de materialen om te vormen tot pixels van een schilderij. Achttien kleuren hebben we gebruikt om dit schilderij op te bouwen.

Bekijk hier een filmpje van het resultaat!

Contact

Laserbeest
Haagweg 125a
2612 CR Delft

0152225000

info@laserbeest.nl
www.laserbeest.nl
KVK 56871732
BTW NL852340904B01

ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
vr 09.30 – 17.00 uur

Facebooklinkedinyoutubeinstagram