Sjablonen maken met stencil lettertypes

Laat je inspireren door lettertypes van het Bauhaus! Adobe heeft in samenwerking met de Bauhaus Dessau Foundation een aantal stencil lettertypes van het Bauhaus opnieuw uitgebracht. Stencil lettertypes zijn handig in combinatie met lasersnijden.


Als je een sjabloon wilt maken met een gewoon lettertype, dan zul je merken dat bij het lasersnijden de binnenvormen uit de plaat zullen vallen. Denk bijvoorbeeld aan de letters “o” of “p”. De binnenvormen van deze letters zitten nergens aan vast. Om dit op te lossen bestaan er zogenaamde stencil lettertypes. Op de website DaFont kun je een hele serie gratis stencil fonts vinden. Superhandig!

Recent heeft Adobe twee stencil lettertype uitgebracht, maar het zijn niet zomaar twee lettertypes. Adobe wil met het project ‘Hidden Treasures’ ontwerpjuweeltjes uit het verleden weer toegankelijk maken voor een nieuwe generatie ontwerpers. In dit project zijn in totaal vijf lettertypes door Erik Spiekermann met vijf studenten nieuw leven ingeblazen – op het moment van schrijven zijn nog niet alle lettertype online. Voor meer informatie over zie deze pagina. Om de lettertypes te kunnen installeren en gebruiken moet je een Adobe licentie hebben. Check deze video:

Het lettertype Joschmi komt uit de koker van de visionaire ontwerper Joost Schmidt. Hij is de man achter de de poster voor de Bauhaus Exhibition in Weimar van 1923. Het lettertype Xants is een ontwerp van Xanti Schawinsky. Bijna honderd jaar later blijkt dat deze ontwerpen nog steeds actueel zijn.

bauhaus fonts

Wil je een sjabloon door Laserbeest laten maken? Laserbeest heeft een speciale pagina voor meer informatie over het maken van sjablonen.

Instagram LaserbeestContact

Laserbeest
Haagweg 125a
2612 CR Delft

0152225000

info@laserbeest.nl
www.laserbeest.nl
KVK 56871732
BTW NL852340904B01

ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
vr 09.30 – 17.00 uur

Facebooklinkedinyoutubeinstagram