Vijf creatieve projecten uit de afgelopen vijf jaar

Deze maand is Laserbeest vijf jaar geworden en deze gelegenheid grijpen we aan om terug te kijken op vijf creatieve projecten. Regelmatig vragen klanten ons om een uniek project realiseren. Wij vinden het maar al te leuk om out of the box te denken. Om te schetsen, te tekenen, te ontwerpen, om een bijzonder product te maken. Een kijkje achter de schermen!


(1) Een workshop voor het Science Centre in Delft ‘Lasergesneden lamp’

Het Science Centre in Delft is dé plek voor kinderen om op een speelse manier meer te leren over alles wat met techniek te maken heeft. Ze bieden ook workshops aan en Laserbeest heeft voor het Science Centre een complete workshop ontwikkeld met als thema ‘het ontwerpen van een lasergesneden lamp’. Kinderen kunnen met een speciaal ontwikkeld format in een handomdraai een unieke lasergesneden lamp ontwerpen. Aandachtspunt in het ontwikkelen van de workshop was het geven van ontwerpvrijheid aan de kinderen, maar aan de andere kant toch een stramien bedenken zodat de hele workshop in enkele middagen gegeven kan worden.

De workshop lamp is speciaal voor het Science Centre ontwikkeld.De workshop lamp is speciaal voor het Science Centre ontwikkeld.
In zeven stappen kunnen kinderen een lamp ontwerpen.In zeven stappen kunnen kinderen een lamp ontwerpen.
Op het tekenblad tekenen de kinderen hun ontwerp.Op het tekenblad tekenen de kinderen hun ontwerp.
In groepjes wordt gewerkt aan de productie van de lamp.In groepjes wordt gewerkt aan de productie van de lamp.
Blije kinderen gaan naar huis met hun eigen lamp!Blije kinderen gaan naar huis met hun eigen lamp!


(2) Ontwerp en productie van presentatiesokkels voor Philogirl/Medical Delta

Philogirl heeft Laserbeest gevraagd om een presentatiesokkel te ontwikkelen met de volgende randvoorwaarden: de sokkel is plat te vervoeren, het geheel heeft een technische look en er moet ruimte zijn voor een logo. We zijn aan de slag gegaan en we hebben voor dit project een speciale klemverbinding ontworpen. Deze klemverbinding is volledig in het zicht, waardoor de sokkels een unieke uitstraling krijgen én volledig demontabel zijn.

Op basis van een eerste schets zijn we aan de slag gegaan.Op basis van een eerste schets zijn we aan de slag gegaan.
Vervolgens hebben we een prototype gemaakt om het klemprincipe te testen.Vervolgens hebben we een prototype gemaakt om het klemprincipe te testen.
In AutoCAD zijn de technische tekeningen gemaakt.In AutoCAD zijn de technische tekeningen gemaakt.
Detailfoto van de speciaal ontwikkelde klemverbinding.Detailfoto van de speciaal ontwikkelende klemverbinding.
Het resultaat!Het resultaat!
Het resultaat, in een aangepaste variant voor een herhaalopdracht.Het resultaat, in een aangepaste variant voor een herhaalopdracht.


(3) Een custom-made tablet houder voor 1for1stamp

1for1stamp heeft Laserbeest gevraagd om een houder uit te werken voor een tablet. Laserbeest heeft de houder volledig uit multiplex ontworpen en gemaakt. Verschillende lagen multiplex zijn exact gemaatvoerd en als een bouwpakketje gelaserd. Zaken als ventilatie, bereikbaarheid van knopjes en het zichtbaar tonen van een logo zijn in het ontwerp verwerkt. In dit proces hebben we intensief met de opdrachtgever overleg gehad om te komen tot een ontwerp naar tevredenheid. Het resultaat: een uniek product dat je niet in de winkel kunt kopen!

De ontwerpschets is de basis geweest voor de verdere uitwerking.De ontwerpschets is de basis geweest voor de verdere uitwerking.
In AutoCAD hebben we gedetailleerde productietekeningen gemaakt.In AutoCAD hebben we gedetailleerde productietekeningen gemaakt.
Het resultaat: een unieke houten tablethouder!Het resultaat: een unieke houten tablethouder!
Het resultaat: een unieke houten tablethouder!Het resultaat: een unieke houten tablethouder!
Het resultaat: een unieke houten tablethouder!Het resultaat: een unieke houten tablethouder!


(4) Uitwerking van een houten tijdschriftenbox voor Salt Magazine

Salt Magazine is een prachtig tijdschrift voor actieve en betrokken wereldburgers – precies waar de Laserbeesten zich thuis bij voelen :). Salt Magazine wilde een unieke bewaarbox in lijn met de uitstraling van het blad zelf. Laserbeest heeft voor Salt een speciale klemverbinding uitgewerkt waarmee de houten box in een handomdraai in elkaar gezet kan worden. Supertof!

Laserbeest werkt altijd vanuit exact gemaatvoerde tekeningen.Laserbeest werkt altijd vanuit exact gemaatvoerde tekeningen.
De box kan plat worden verpakt, door de onderdelen op elkaar te stapelen.De box kan plat worden verpakt, door de onderdelen op elkaar te stapelen.
In het hout is het logo van Salt Magazine uitgesneden.In het hout is het logo van Salt Magazine uitgesneden.
In het hout is het logo van Salt Magazine uitgesneden.In het hout is het logo van Salt Magazine uitgesneden.
In het hout is het logo van Salt Magazine uitgesneden.TIn het hout is het logo van Salt Magazine uitgesneden.


(5) Een speciale award voor het NCOH

Laserbeest kreeg de vraag om een award te ontwikkelen voor het NCOH. Onderzoekers die vallen binnen het NCOH kunnen hun mooiste ‘onderzoeksbeeld’ aanleveren. Een jury beoordeelt de mooiste foto. De winnaar krijgt deze award. Zo zijn we op het idee gekomen het logo van NCOH binnen een diafragma te plaatsen. Het was even een precies klusje, maar leuk om aan te werken!

Het ontwerp voor de award.Het ontwerp voor de award.
Sst... ik ben bezig.Sst… ik ben bezig.
De award bestaat uit enkele lagen perspex en hout.De award bestaat uit enkele lagen perspex en hout.
Het resultaat.Het resultaat.
Foto van de uitreiking!Foto van de uitreiking!

Contact

Laserbeest
Haagweg 125a
2612 CR Delft

0152225000

info@laserbeest.nl
www.laserbeest.nl
KVK 56871732
BTW NL852340904B01

ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
vr 09.30 – 17.00 uur

Facebooklinkedinyoutubeinstagram